Magnussons hundfoder: ✅ Test och recension 2023

Magnussons hundfoder info

Kötthalt:🥩 Hög kötthalt
Spannmål:🥕 Inget spannmål
Vitaminer och mineraler:✅ Alla vitaminer och mineraler din hund behöver
Tillverkning:🇸🇪 Tillverkas i Sverige på svenska råvaror

Magnussons hundfoder är ett svenskt hundfoder, gjort på enbart svenska råvaror. Det är ett familjeföretag som ligger i Bro utanför Stockholm. Företaget är relativt nytt och startade 2017. På kort tid har det dock blivit ett av Sveriges mest populära helfoder.

Det är inte så konstigt, eftersom kombinationen av kvalitet och pris gör det till ett av de bästa hundfodren du kan ge din hund!

Allt protein i Magnussons kommer från färskt, svenskt kött och ägg, vilket känns bra. Här hittar du således inget köttmjöl eller andra konstigheter.

En bonus är att det verkar smaka bra, de allra flesta hundar verkar älska Magnussons. En anledning till det, förutom den höga halten av svenskt kött är troligen för att det här fodret ugnsbakas.

I jämförelse med de allra flesta konkurrenterna är det här sättet att tillaga hundmat ovanlig. Det beror på att det tar längre tid och därför är dyrare än andra metoder. Fördelen är, förutom att det blir godare, att fler viktiga mineraler och vitaminer bevaras.

Näringsinnehåll Magnussons spannmålsfria hundfoder

näringsinnehåll magnussons

I sortimentet finns det en 7-8 st olika sorter att välja mellan. Innehållsförteckningen nedan gäller ett av de mest populära sorterna, nämligen Magnussons spannmålsfria hundfoder.

  • Köttinnehåll: 40%
  • Protein: 24%
  • Fett: 12%
  • Kolhydrater: 44,5%
  • Spannmål: Nej, inget spannmål
  • Vitaminer & mineraler: Ja, tillräckligt

Näringsinnehållet i Magnussons hundfoder är svårslaget för ett helfoder, speciellt i den här prisklassen. Köper du storpack kan du dessutom komma ner i under 50 kr/kg, vilket är ett kap för ett foder av den här kvaliteten.

Att gå över till Magnussons spannmålsfria

För att säkerställa en smidig övergång från det nuvarande fodret till Magnussons nya foder bör du gradvis introducera det nya fodret under en period på ca 1 vecka. Detta kan innebära att du successivt ökar mängden av det nya fodret i förhållande till det gamla fodret varje dag tills det nya fodret utgör huvuddelen av kattens eller hundens diet.

Detta kommer att minska risken för matsmältningsproblem eller andra hälsoproblem relaterade till den snabba övergången till ett nytt foder.

Magnussons blötfoder

Magnussons blötfoder är ett bra foder för hundar som har svårt att tugga på torrfoder eller som föredrar en mjukare konsistens. Det är också tillverkat av högkvalitativa svenska råvaror och är spannmålsfritt, vilket gör det till en hälsosam och god måltid för din hund.

Blötfodret är lätt att portionera och kan vara ett bra komplement till torrfodret eller som huvudfoder för mindre hundar. Det finns flera olika smaker att välja mellan, så din hund kommer att ha möjlighet att prova olika varianter och hitta sin favorit.

En annan fördel med Magnussons blötfoder är att det är enkelt att servera. Du behöver inte oroa dig för att mäta upp rätt mängd, eftersom det redan är portionerat i praktiska förpackningar. Detta gör det lättare att resa med din hund eller att ha med dig foder när du är på språng.

Sammanfattningsvis är Magnussons blötfoder en utmärkt lösning för hundar som behöver en mjukare konsistens eller som vill ha ett lättillgängligt och hälsosamt alternativ till torrfoder.

Det är tillverkat av högkvalitativa svenska råvaror och är spannmålsfritt, vilket gör det till en hälsosam och god måltid för din hund.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Magnussons hundfoder toppklass. Det tillverkas i Sverige, med endast svenska råvaror och alla hundar vi provat det på älskar det.

Den här hundmaten har också konsekvent hamnat långt upp på alla bäst i test listor vi sett, både i Sverige och utomlands. Att det är spannmålsfritt får ses som en bonus, vi gillar det. Har du inget emot att ge din hund spannmål finns även varianten Vuxen, som är något billigare men innehåller grahamsmjöl.

Vi gillar även att man kan köpa det på stora påsar, största varianten är 14 kg. Bra, dels för att komma ner i pris och dels för att slippa beställa och hämta ut så ofta!

Magnussons hundfoder: ✅ Test och recension 2023
RIKTIGT BRA HELFODER
Magnussons hundfoder är ett grymt bra helfoder. Vi älskar att det är helt spannmålsfritt + riktigt bra pris för ett så kvalitativt foder!
Näringsinnehåll
9
Vitaminer & fettsyror
8
Pris (c:a 48 kr/kg)
8
FÖRDELAR
Riktigt bra helfoder som täcker alla behov
Svensktillverkat med svenska råvaror
NACKDELAR
Inte billigast (men grymt prisvärt)
8.3