Orijen kattmat: 🥇 Bäst i test 2023

Snabbinfo:

🥇 Bäst i test🥕 Endast 2% spannmål
🥩 Hög kötthalt✅ Nödvändiga fettsyror, vitaminer & taurin

Orijen kattmat, Cat & Kitten är bland det bästa, om inte det allra bästa, torrfoder du kan köpa till din katt. Hela 85% av fodret är från animaliska produkter och det är fullpackat med protein.

Orijen cat

Näringsinnehåll Orijen

Till att börja med innehåller Orijen Cat Original inget spannmål alls, något som är relativt ovanligt. De flesta tillverkare brukar dryga ut sitt foder med spannmål för att få ner produktionskostnaden, något som Kanadensiska Orijen alltså inte gör alls. Snyggt!

  • Protein: 40%
  • Fett: 20%
  • Spannmål: 2% (endast lågglykemiska kolhydrater)
  • Taurin: Ja, tillräckligt
  • Omega-6: Ja, tillräckligt
  • Omega-3: Ja, tillräckligt
  • Vitamin A: Ja, tillräckligt

En annan sak, förutom själva näringsinnehållet, som är bra med Orijen Cat är att två tredjedelar av innehållet är färskt eller rått. Resten, en tredjedel, är frystorkat. Alla animaliska ingredienser innehåller kött, fett, organ, brosk och ben. Det kanske inte låter så mumsigt för dig, men det är precis vad din katt skulle äta i naturen. Det här är något som Orijen själva kallar för ”Whole Prey Concept”.

Fodret innehåller även örter, som sägs stärka din katts immunförsvar. Du hittar heller inget konserveringsmedel i det här högkvalitativa fodret.

Som en extra bonus klimatkompenserar även Orijen sina transporter.

Orijen cat innehåll

Sammanfattning Orijen kattmat

Sammanfattningsvis är Orijen Cat Original troligen det bästa torrfoder du kan ge din katt. Fodret har även vunnit oräkneliga ”bäst-i-tester” både i Sverige och utomlands och det kommer inte som någon överraskning.

Smaken är det heller inget fel på, mina Siameser älskade verkligen Orijen. Bäst men också tyvärr dyrast…

Orijen kattmat: 🥇 Bäst i test 2023
PERFEKT KATTFODER
Orijen Cat Original är ett kanonfoder, fullspäckat med protein och där hela 85% av innehållet kommer från animaliska produkter. Innehåller även alla Omega 3- och andra fettsyror din katt behöver. Ovanligt hög kvalitet, men smakar det så kostar det. Bäst men dyrast!
Näringsinnehåll
10
Vitaminer & fettsyror
10
Pris (c:a 94 kr/kg)
6
FÖRDELAR
Bästa näringsinnehållet vi sett i ett torrfoder
Klimatkompenserade transporter
NACKDELAR
Dyrt
8.7
BÄST I TEST