royal canin kattmat

Royal Canin kattmat: ✅ Test och recension 2023

Sammanfattning

🌍 Världens största tillverkare💊 Bäst veterinärfoder
🐈‍⬛ Bäst urval av kattmat💰 Lite dyrare – väldigt prisvärt

Royal Canin är en av världens största och bästa producenter av kattmat och hundmat. Fodret foder ligger generellt sett i övre prisskalan, utan att för den delen vara superdyrt.

Lite dyrare, men väldigt prisvärt kan sammanfattningsvis beskriva Royal Canins kattmat.

Utbudet är enormt. Där många tillverkare nöjer sig med ett eller två basfoder, har Royal Canin kattmat en uppsjö specialfoder. Exempelvis finns självfallet kattmat för kattungar, vuxna katter och äldre katter.

De har dock även, till skillnad från många andra tillverkare också kattmat speciellt framtagen för t.ex. speciella raser som Bengal, Perser, Maine Coon och många fler.

Vidare tillkommer en hel serie med veterinärfoder för katter med övervikt, urinvägsproblem, tandproblem och mycket mer.

Sammanfattningsvis kan konstateras att Royal Canin har ett bra foder för din katt, oavsett vilket stadie i livet den befinner sig eller vilka sjukdomar den har.

Royal Canin är kvalitet!

Royal Canins näringsfilosofi

Bolaget själva är väldigt stolta över sin näringsfilosofi, som faktiskt ger ett riktigt gediget intryck när man läser om den. Allt kattfoder är framställt i samråd med veterinärer och experter inom vetenskap och beteende. Dessutom har man paneler med kattägare och uppfödare runt om i världen. I Royal Canins näringsfilosofi ingår nedan punkter som man tar hänsyn till för varje foder:

  • Foderbitarnas storlek och form
  • Konsistens och densitet
  • Näringsprofil

Bolaget har dessutom en väldigt ansvarstagande ståndpunkt vad gäller hållbarhet och de använder endast hållbara ingredienser, samt strävar efter att vara helt koldioxidneutrala år 2025.

Royal Canin kattunge

Kattungar behöver mer näringstät mat eftersom de växer så mycket. Tänk också på att det är viktigt att blanda upp torrfodret med blöt mat emellanåt. Du kan faktiskt även blanda kattmaten så den innehåller både torrfoder och blötfoder.

Royal Canins kattmat för kattungar innehåller förutom ett högt proteininnehåll även vitamin C & E, samt antioxidanter. Fodret är extra lättsmält, för de små känsliga magarna.

Använd Royal Canin Kitten fram tills din katt är ungefär ett år gammal.

Kitten torrfoder, bästa pris:

Kitten blötmat, bästa pris:

Royal Canin vuxen

Allroundfoder, vuxen

Fit Adult passar katter mellan 1-7 år och är Royal Canins allroundfoder. Bra näringsinnehåll, samt innehåller kostfibrer som minskar risken för hårbollar. Ett av de bästa helfodren. Blötmaten heter Instinctive Gravy Adult.

Allround torrfoder, bästa pris:

Allround blötmat, bästa pris:

Innekatt, vuxen

Innekatter förbränner inte lika mycket energi och behöver således något mindre näringstät kost. Royal Canin Indoor 27 Adult innehåller även mycket LIP-proteiner, vilket underlättar matsmältningen. Det påstås även motverka den ökända kattbajs-lukten. Tro det eller ej, så är det ett mycket väl sammansatt foder som passar de allra flesta innekatter mellan 1-7 år. Blötfodret heter Indoor Sterilised Gravy Adult.

Indoor torrfoder, bästa pris:

Indoor blötmat, bästa pris:

Utekatt, vuxen

Royal Canin Outdoor 30 är ett perfekt helfoder för din utekatt. Eftersom utekatter behöver ett foder med högre energiinnehåll är detta foder sammansatt med detta i åtanke. Passar utekatter 1-7 år. För blötmat passar Instinctive Gravy Adult bäst.

Outdoor torrfoder, bästa pris:

Steriliserade katter, vuxen

Ett av de bästa fodren för steriliserade katter heter Sterilised 37 Adult. Passar i åldern 1-7 år och finns även som blötmat.

Sterilised 37 torrfoder, bästa pris:

Sterilised 37 blötmat, bästa pris:

Senior

Äldre katter behöver lite mindre kalorier, samt därpå antioxidanter och även ett innehåll som är snällare mot njurar och urinvägar. Sterilised 7+ Ageing är perfekt. Vad gäller blötmat till äldre katter fungerar ”Sterilised”-serien utmärkt.

Senior torrfoder, bästa pris:

Royal Canin veterinärfoder katt

Det finns en rad åkommor och sjukdomar som kan kräva specialfoder. Övervikt hos innekatter är det vanligaste. Även njurproblem och problem med urinvägar tillhör de vanligaste. Royal Canin är världsledande på veterinärfoder för katter.

Veterinärfoder, bästa pris:

Sammanfattning Royal Canin kattmat

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att Royal Canin troligen kvalar in som ett av de bästa ”standard-fodren”. Det ligger i den övre prisskalan, men det finns en anledning till det. Det är helt enkelt kattmat med extremt hög kvalitet!