Bozita Kattmat: Bästa Guiden för Din Katts Näringsbehov

Bozita är ett svensktillverkat kattfoder som erbjuder produkter av högsta kvalitet, gjorda av förstklassiga råvaror. Det innehåller allt som en katt behöver för att må bra, med ingredienser från Sveriges rena natur och höga kvalitetsstandarder. Kattmaten är fri från onödiga tillsatser, hormoner och antibiotika, vilket gör det till ett naturligt och hälsosamt val för din katt.

I Bozitas sortiment hittar man våtfoder i olika smaker, förpackat i miljövänliga Tetra Pak som håller maten fräsch. Kött- eller fiskbitar av bästa kvalitet ingår, och serveras i god gelé eller sås. Bozita har en lång historia av att producera hållbar djurmat, och firar i år sitt 120-årsjubileum. Företagets erfarenhet och ambition att erbjuda det bästa möjliga fodret för katter och hundar syns i varje tugga.

Att välja Bozita kattmat innebär att man gör ett medvetet val för sin katts hälsa och välmående. Med ingredienser av högsta kvalitet, en lång tradition av hållbar produktion och naturligtvis en smak som katterna älskar, är Bozita kattmat ett tryggt val för både djur och ägare.

Bozita Kattmat

Bozita är ett svensktillverkat kattfoder av högsta kvalitet, lagat på förstklassiga råvaror. Det innehåller allt din katt behöver för att må bra. Sverige är känt för sin rena natur och höga kvalitetsstandard, och det märks i Bozitas produkter. Vår kattmat är tillverkad helt utan onödiga tillsatser. För naturligt är bäst. Det vet varenda katt.

Våtfoder

Bozita våtfoder kan användas både som helfoder och som kompletteringsfoder till torrfoder för katt. Katter har ofta ett för lågt vätskeintag och våtfoder kan hjälpa till att öka det. Bozita våtfoder tillverkas av högkvalitativa råvaror, helt utan onödiga tillsatser.

Torrfoder

Bozita torrfoder är ett svenskt helfoder som passar för katter i alla livsstilar och åldrar, kan även ges till dräktiga och digivande katter samt kattungar. Ingredienserna består av helt naturliga råvaror av allra högsta klass utan onödiga tillsatser. Kattfodret är såklart fritt från hormoner och antibiotika och innehåller istället en hög andel färskt kött för god smak och smältbarhet.

Ingredienser och Kvalitet

Bozita kattmat är känd för sina högkvalitativa råvaror och naturliga ingredienser. Tillverkningen av kattmaten sker i Sverige, vilket bidrar till en hög standard och fokus på hållbarhet. Bozita använder endast de bästa råvarorna i sina produkter, vilket ger en hög kvalitet och trygghet för kattägare.

Svenska gårdar är källan till de färska och högkvalitativa ingredienserna som används i Bozita kattmat. Detta garanterar att kattmaten är fri från onödiga tillsatser och innehåller alla de näringsämnen din katt behöver för att må bra. Dessa ingredienser har också en lägre miljöpåverkan, eftersom de kommer från lokala svenska gårdar.

För att säkerställa att alla katter får den näring de behöver, är Bozita kattmat fritt från spannmål och innehåller prebiotika (FOS) för att stödja matsmältningen. Detta ger en lättsmält smakupplevelse för katten och möjliggör en mer individualiserad diet baserad på kattens behov.

Som en del av deras Swedish natural quality-koncept, prioriterar Bozita både hög kvalitet och hållbarhet i hela sin tillverkningsprocess. Inte nog med att råvarorna kommer från svenska gårdar, men även produktionen i Vårgårda är kvalitetscertifierad och sker i harmoni med naturen.

Sammantaget erbjuder Bozita kattmat med bästa möjliga ingredienser och kvalitet för din katt, samtidigt som den prioriterar hållbarhet och lokalt ansvar för att bidra till en bättre framtid för både katter och miljön.

Smaker och Varianter

Bozita kattmat erbjuder en rad olika smaker och varianter för att tillgodose alla katters unika behov och smakpreferenser. Katterna kan njuta av kattmat med både kött och fisk, såsom makrill, älg, kolja och abborre. Dessutom finns det många alternativ inom både våtfoder och torrfoder.

Våtfodret från Bozita kommer i olika konsistenser, som gelé, sås och paté. Några av de populära smakerna inkluderar:

 • Makrill i sås: Passar fiskälskande katter som vill njuta av en smakrik måltid.
 • Älg i gelé: En unik smak av svenskt viltkött för katter som tycker om lite mer exotiska smaker.
 • Lamm i sås: Detta lättsmälta foder är perfekt för katter med känslig mage.

Förutom den imponerande smakvariationen, erbjuder Bozita också kattmat för specifika kostbehov såsom:

 • Sensitive Diet & Stomach: Denna variant är speciellt framtagen för katter med känslig mage och matsmältningsproblem.
 • Sterilised: Formulerad för katter som är kastrerade eller steriliserade och därför behöver justerade näringsnivåer för att bibehålla hälsan.

Det finns även paté-varianter som räkor paté, kyckling paté, nötkött paté och lax paté för att ge katterna en motsvarande konsistens i olika smaker.

Bozita kattmat finns tillgänglig i olika förpackningar och storlekar, som 190 g för våtfoder och upp till flera kg för torrfoder. Det flexibla utbudet gör det möjligt för kattägare att anpassa inköpen efter sina katters behov och mängd mat som konsumeras. Överlag erbjuder Bozita ett brett utbud av högkvalitativt kattfoder i olika smaker och varianter, för att säkerställa att alla katters unika behov och smakpreferenser kan tillgodoses.

Särskilda Behov

Stora katter

För stora katter kan Bozita erbjuda foder som är anpassat för att tillgodose deras speciella behov när det gäller energi, näringsämnen och foderbitarnas storlek. Bozita Feline Large är ett exempel på ett foder som är skräddarsytt för att ge större katter en balanserad och hälsosam måltid.

Kattungar

Kattungar har höga krav på näring och energi för att växa och utvecklas optimalt. Bozita har speciella produkter för kattungar, som till exempel Bozita Feline Kitten. Denna kattmat innehåller högre protein- och energiinnehåll, samt är berikad med essentiella vitaminer och mineraler som är viktiga för en kattunges hälsa.

Innekatter

Innekatter har generellt mindre utrymme att röra sig på och kan därmed lägga på sig vikt lättare än katter som spenderar mer tid utomhus. För dessa katter har Bozita utvecklat fodret Bozita Feline Indoor, som är anpassat för att minska viktökningen och bibehålla en god hälsa, samtidigt som det tar hänsyn till deras inomhuslivsstil.

Steriliserade katter

Steriliserade katter tenderar att lägga på sig vikt och kan ha en förändrad metabolism. Bozita har ett särskilt foder för steriliserade katter, Bozita Feline Indoor & Sterilised, som hjälper till att kontrollera vikten och är speciellt anpassat för steriliserade katters näringsbehov och hälsotillstånd.

Katter med känslig mage

Katter med känslig mage behöver mat som är lätt att smälta och med högkvalitativa ingredienser. Bozita erbjuder foder som är speciellt utvecklat med detta i åtanke, för att undvika magbesvär och ge en balanserad och näringsrik måltid till katter med känslig mage.

Katter med känslig hud

Katter med känslig hud kan drabbas av klåda och irritation och kan ha ett högre behov av omega-3 och omega-6 fettsyror. Bozita kattmat innehåller högkvalitativa naturliga ingredienser, inklusive de essentiella fettsyrorna, som kan hjälpa till att stärka hudens barriärfunktion och minska hudproblem.

Katter med känsligt hår

För katter med känsligt hår kan en bra näringsbalans vara extra viktig. Bozita kattfoder innehåller viktiga näringsämnen som bidrar till en frisk päls och hud, samt ger stöd för en optimal hårväxt och för att bevara den naturliga glansen i kattens päls.

Näring och Hälsa

Bozita kattmat är ett svenskt kvalitetsfoder som strävar efter att vara bra för både djurens hälsa och för omvärlden. Bozita samarbetar med nutritionister som är specialiserade på katter för att ta fram recept som ger katterna all den näring de behöver. Recepten är utformade med fokus på katters specifika näringsbehov och energinivåer.

Kattmaten innehåller en balanserad blandning av näringsämnen, såsom proteiner, fetter, kolhydrater, vitaminer och mineraler. Råvarorna i Bozita kattmat är naturliga och av hög kvalitet, vilket bidrar till en god smak och lättsmälthet.

 • Proteiner: Katter är obligata köttätare, vilket innebär att de kräver höga halter av protein för att uppfylla sina energibehov. Bozita kattmat innehåller höga halter av lättillgängliga och välsmakande proteinkällor.
 • Fetter: Katter behöver fett för att täcka sina energibehov och få i sig essentiella fettsyror som stöder hudens och pälsens kvalitet samt hjärnans och synens funktion.
 • Kolhydrater: Bozita kattmat innehåller en begränsad mängd kolhydrater eftersom katter inte behöver så mycket kolhydrater i sin kost som andra djur. De kolhydrater som finns i produkten är lättsmälta och bidrar till en god avföring.
 • Vitaminer och mineraler: En balanserad mängd vitaminer och mineraler är viktigt för att stödja kattens immunsystem, benstomme och cellfunktioner.

En annan viktig aspekt av Bozita kattmat är att foder är fritt från artificiella tillsatser och socker. Detta minskar risken för allergier och intoleranser samt bidrar till en bättre övergripande hälsa för katten.

Sammantaget erbjuder Bozita kattmat en komplett och näringsrik kost för katter i alla åldrar. Genom att ge din katt Bozita kattmat får du en trygghet i att din katt får i sig alla de näringsämnen som den behöver för att må bra och leva ett hälsosamt liv.

Bozita i Sverige

Bozita är ett svenskt företag som tillverkar kattfoder av högsta kvalitet. Företaget grundades i hjärtat av Vårgårda för över 120 år sedan och har sedan dess förfinat sin hållbara djurmat av yppersta kvalitet. Bozita tillverkar kattmat helt utan onödiga tillsatser, vilket gör deras produkter naturliga och mycket bra för katternas hälsa.

Sverige är känt för sin rena natur och höga kvalitetsstandard, vilket återspeglas i Bozitas produkter. Genom att använda förstklassiga råvaror och erbjuda näringsfulla recept, säkerställer Bozita att deras foder är optimalt för katter i alla åldrar.

I linje med företagets miljömedvetenhet och hållbarhetsfilosofi, arbetar Bozita med att minska sin påverkan på miljön. Genom att samarbeta med nutritionister som specialiserar sig på katter, kan de säkerställa att deras foder är både hälsosamt för djuren och miljövänligt.

Några av de viktiga faktorerna för Bozita när det gäller hållbarhet inkluderar:

 • Att använda etiskt och ansvarsfullt producerade ingredienser
 • Minska avfall och transportavstånd genom att använda närodlade råvaror
 • Återvinningsbar och miljövänlig förpackning

Bozita kattmat kan köpas både i fysiska butiker och online, vilket gör det enkelt för kattägare i hela Sverige att ge sina katter det bästa possible foder. Med en rad olika smaker och ingredienser att välja mellan, är Bozita ett utmärkt val för alla som vill ge sina katter det allra bästa.

Hög Kvalitet och Säkerhet

Bozita kattmat är känd för sin höga kvalitet och säkerhet. Det svenska märket tillverkar kattmat med förstklassiga råvaror, som är både naturliga och näringsrika. Detta innebär att din katt får allt den behöver för att må bra, samtidigt som maten är fri från onödiga tillsatser.

När det gäller antibiotika och hormoner kan man vara säker på att Bozita kattmat är helt fri från dessa ämnen. Sverige har mycket strikta regler för användning av antibiotika och hormoner inom djurhållning. Detta bidrar till att Bozita kan erbjuda kattmat av högsta kvalitet och säkerhet för din katt.

Kontrollen över Bozitas produktionsprocess är noggrann. Från inköp av råvaror till den färdiga kattmaten säkerställs att produkterna överensstämmer med de höga kvalitets- och säkerhetsstandarderna som är förväntade. Denna kontroll innebär att det svenska märket kan erbjuda katter över hela världen ett kvalitetsfoder som är både naturligt och säkert för dem att konsumera.

Bozita erbjuder dessutom en smakgaranti för sina produkter. Om din katt inte tycker om produkten, kan du få pengarna tillbaka. Detta visar Bozitas engagemang för att tillfredsställa både katter och deras ägare genom att erbjuda högkvalitativa produkter som uppfyller både smak- och säkerhetskrav.

Sammantaget kan du vara säker på att Bozita kattmat erbjuder hög kvalitet och säkerhet för din katt. Med strikta kontroller, förstklassiga råvaror och en hängivenhet till att skapa naturlig och säker kattmat, kan du vara säker på att din katt får den bästa möjliga näring och din katt kommer att må bra.

Om Bozita

Bozita är ett svensktillverkat kattfoder av högsta kvalitet, tillverkat från förstklassiga råvaror. Företaget har sina rötter i Sverige och är känt för sin rena natur och höga kvalitetsstandard. Produkterna följer principen att bästa kvalitet ger bästa smaken, och innehåller allt din katt behöver för att må bra.

Bozita kattmat har en hög kötthalt och inga onödiga tillsatser. Råvarorna är fria från antibiotika, hormoner och konstgjorda tillsatsämnen. Den höga kötthalten gör fodret fettsnålt och innehåller alla viktiga näringsämnen som katten behöver, såsom proteiner, mineraler och vitaminer.

Bozita tillverkar även hundfoder som håller samma höga kvalitet som deras kattfoder. Företagets tillverkningsmetod säkerställer att katter och hundar får den näring de behöver, utan några onödiga tillsatser. Produkterna är anpassade för alla livsstadier och storlekar av våra fyrbenta vänner.

Sveriges naturliga kvalitet återspeglas i Bozitas produkter, och de är stolta över att erbjuda djurägare en hållbar och näringsrik produkt. Bozita är övertygade om att en naturlig och hälsosam diet är bäst för både katter och hundar. Således är deras produkter skapade med kärlek och omsorg från hjärtat av Vårgårda i Sverige.

Sammanfattningsvis erbjuder Bozita svensk kvalitetsfoder för både katter och hundar som är anpassat för att ge dem de näringsämnen de behöver för att må bra. Med respekt för både djur och miljö, ger Bozita våra fyrbenta vänner den omtanke och näring som de förtjänar.

Hundfoder Bozita

Bozita är ett svensktillverkat hundfoder av hög kvalitet, tillagat av förstklassiga råvaror. Fodret är anpassat för att passa hundar i olika åldrar och aktivitetsnivåer. Bozita fokuserar på att skapa hundfoder som ger en balanserad, näringsrik diet för att hålla hundarna friska genom livets alla faser.

Hundfoder Bozita har en serie av produkter: Robur, ett superpremiumfoder för hundar som kräver hög prestation och fungerande mage. Det innehåller höga halter av färsklagat kött för god smak. Utöver detta erbjuder Bozita torrfoder, våtfoder och valpfoder för att möta de växande hundarnas behov.

För hundägare som är engagerade i canicross, en sport där hund och människa springer tillsammans i terräng, kan Bozita Robur-fodret vara ett bra alternativ, eftersom det hjälper hundarna att prestera på hög nivå och ha en fungerande mage.

Bozita har över 120 års erfarenhet av att tillverka djurmat i Sverige. Företaget arbetar i harmoni med naturen, vilket innebär att råvarorna de använder är miljövänliga och etiskt framställda. Bozita strävar efter att mata både hundar och kattungar, som är deras andra huvudområde.

När det gäller att välja rätt hundfoder från Bozita, är det viktigt att konsultera en specialist eller veterinär för att få vägledning kring vilken typ av foder som är mest lämplig för just din hunds behov och livsstil. Det kan också vara hjälpsamt att jämföra produkter och läsa kundrecensioner för att få en bättre förståelse för hur andra hundägare upplever Bozitas sortiment.

Försäljning, Priser och Leverans

Bozita kattmat är svensktillverkat och erbjuder hög kvalitet med förstklassiga råvaror. Det innehåller allt din katt behöver för att må bra, helt utan onödiga tillsatser. Denna del kommer att täcka försäljning, priser och leverans för Bozita kattmat.

Ett exempel på pris för Bozita kattmat är för produkten Indoor & Sterilised Grain Free: rekommenderat pris är 299 kr för 2 kg och 10 kg förpackningar. Ett annat exempel är Indoor & Sterilised Chicken: rekommenderat pris är 229 kr för 2 kg och 10 kg förpackningar.

Det finns flera fördelar med att köpa Bozita kattmat. Eftersom det är svensktillverkat och innehåller inga onödiga tillsatser, får din katt ett naturligt och sunt alternativ. Dessutom är Sverige känt för sin rena natur och höga kvalitetsstandard, vilket återspeglas i Bozitas produkter.

För att ge kunderna bästa möjliga pris finns det paketpriser tillgängliga. Från zooplus.se erbjuds 2 kg Bozita torrfoder + 6 x 370 g våtfoder i sås till paketpris. Som exempel:

 • Outdoor & Active – Ord. pris 324,00 kr, Paketpris 243,00 kr (57,60 kr / kg)
 • Indoor & Sterilised – Ord. pris 324,00 kr, Paketpris 243,00 kr (57,60 kr / kg)
 • Hair & Skin vetefritt – Ord. pris 334,00 kr (Pris inte tillgängligt)

Leveransen av Bozita kattmat är snabb och smidig. Zooplus.se erbjuder leverans inom 3-5 vardagar, vilket garanterar att ditt husdjur får maten de behöver i tid. Granngården, en annan återförsäljare av Bozita kattmat, har också Bozita-sortimentet i sina butiker över hela Sverige, vilket bidrar till snabb och bekväm åtkomst till kvalitetsfodret.

Bozita Team

Bozita-teamet består av passionerade och engagerade experter inom djurhälsa och svensktillverkat foder för katter. Teamet arbetar kontinuerligt med att erbjuda högkvalitativa produkter som är anpassade för kattens välbefinnande, samtidigt som de upprätthåller en stark koppling till miljövänliga och etiska värderingar.

Lisa Lindblom och Elin Hirsch är två viktiga medlemmar av Bozita-teamet. Deras kunskap och erfarenhet inom området bidrar till att säkerställa att Bozita-kattmat uppfyller kattens näringsbehov och är baserade på de senaste forskningsresultaten.

I Bozita-teamet arbetar flera personer med olika yrkesbakgrunder, inklusive veterinärer, nutritionister och produktutvecklare, för att säkerställa att samtliga produkter överträffar förväntningarna hos såväl kattoägare som katter. Genom ständig forskning och utvärdering kan Bozita fortsätta utvecklas och erbjuda marknaden hållbara och anpassade lösningar för kattmat.

Tack vare Bozita-teamets hårda arbete och engagemang skapar de svensktillverkade foder av högsta kvalitet, som innehåller allt din katt behöver för att må bra. För att säkerställa att produkterna är så miljövänliga som möjligt, serveras Bozitas våtfoder i smarta Tetra Recart-förpackningar som är både praktiska och klimatsmarta.

Bozita-teamet är stolta över att erbjuda spannmålsfri kattmat med 100% svenska råvaror och hög kötthalt, vilket är en garanti för kvalitet och smakupplevelse för din katt. Genom att välja Bozita kattmat bidrar du samtidigt till att stödja ett mer hållbart och ansvarsfullt foderföretag som prioriterar djurens välbefinnande och miljöpåverkan.

Förpackning och Miljö

Bozita, ett svenskt kvalitetsfoder för katter, producerar högkvalitativt kattfoder i Vårgårda, Sverige. Förpackningarna som Bozita använder sig av är Tetra Pak, vilket är en smart förpackningslösning som skyddar innehållet och håller maten färsk och säker för din katt. Tetra Pak-förpackningar kan återvinnas med dina andra pappersförpackningar, vilket bidrar till en mer hållbar miljö.

Bozita kattmat är tillverkad av naturliga råvaror med högsta kvalitet som härrör från den nordiska naturen så långt som möjligt. Dessa naturliga ingredienser ger en näringsrik och hälsosam kost för ditt husdjur, något som är av stor vikt för deras välbefinnande och hälsa.

Bozita fokuserar på att producera kattfoder utan onödiga tillsatser. Det betyder att alla ingredienser i maten är noga utvalda och nödvändiga för att ge din katt all den näring den behöver. Deras recept utformas av kunniga nutritionister för att säkerställa att din katt får alla de essentiella vitaminer och mineraler som krävs för en balanserad kost.

I enlighet med Bozitas strävan efter att bidra till en mer hållbar miljö och skydda naturen är förpackningarna inte bara återvinningsbara, utan också klimatsmarta. Det innebär att deras produktionsprocess minimerar avfall och utsläpp, vilket bidrar till en mer miljövänlig lösning för kattmatstillverkning.

Genom att välja Bozita kattmat får din katt högkvalitativ näring, samtidigt som du bidrar till en bättre miljö tack vare deras ansvarsfulla förpackningar och hållbara processer.

Testpanel och Garanti

Bozita kattmat är känd för sin höga kvalitet och är omtyckt av många katter. För att säkerställa att deras produkter uppfyller kattägarnas förväntningar, använder Bozita en testpanel som består av katter från Tassalyckans katthem. Dessa katter fungerar som finsmakare och hjälper till att utvärdera smaken och kvaliteten på Bozitas kattmat.

Smakgaranti är en annan viktig aspekt av Bozitas engagemang för kvalitet. Om din katt inte tycker om produkten eller om den inte motsvarar dina förväntningar, erbjuder Bozita en smakgaranti som innebär att du får pengarna tillbaka i form av en värdecheck. Detta visar att Bozita är säkra på att deras kattmat är av högsta kvalitet och kommer att tillfredsställa även de mest kräsna katterna.

Bozita våtfoder och torrfoder är både svensktillverkade i Vårgårda och utgör högkvalitativa alternativ för din katt. Våtfodret kan användas både som helfoder och som kompletteringsfoder till torrfoder, vilket ger dig möjlighet att anpassa din katts kost efter dess behov och preferenser. Om din katt dricker lite eller behöver extra vätska, kan du med fördel komplettera torrfodret med Bozita våtfoder.

När det gäller miljömedvetenhet och hållbarhet, använder Bozita klimatsmarta förpackningar för att reducera sin miljöpåverkan. Genom att välja Bozita kattmat, bidrar du inte bara till din katts välmående, utan också till en bättre miljö för oss alla.

Vanliga frågor

Är Bozita kattmat lämpligt för steriliserade katter?

Ja, Bozita kattmat är lämpligt för steriliserade katter. Det är viktigt att se till att din katt får en balanserad kost med alla nödvändiga vitaminer och mineraler, vilket Bozita erbjuder.

Var kan man köpa Bozita kattmat?

Bozita kattmat kan köpas i många djuraffärer och online-butiker. För att hitta en återförsäljare nära dig kan du besöka deras officiella hemsida och använda återförsäljarfunktionen.

Finns det både våt- och torrfoder i Bozita kattmat-sortimentet?

Ja, Bozita erbjuder både våtfoder och torrfoder för katter. De fokuserar på att använda naturliga ingredienser från nordisk natur och svensk jordbruk, utan onödiga tillsatser.

Är Bozita kattmat passande för innekatter?

Bozita kattmat är passande för både innekatter och utekatter. De tillverkar kattmat med högkvalitativa ingredienser och ser till att deras produkter innehåller alla nödvändiga vitaminer och mineraler som din katt behöver.

Hur bra rankas Bozita kattmat bland andra märken?

Bozita kattmat rankas som ett högkvalitativt märke när det gäller råvaror, produktion och näring. Även om smakpreferenser kan variera mellan olika katter, erbjuder Bozita en smakgaranti – om din katt inte tycker om maten kan du få pengarna tillbaka.

Är Bozita kattmat nyttigare än torrfoder för katter?

Bozita kattmat erbjuder både våtfoder och torrfoder, och båda alternativen är näringsrika och hälsosamma för din katt. Våtfoder har en högre vattenhalt som kan vara fördelaktig för katter som inte dricker mycket vatten, medan torrfoder kan hjälpa till att hålla tänderna rena. Det är viktigt att välja en typ av foder som passar din katts individuella behov och preferenser.